Concursul Naţional „Actor în lumea basmelor” la şcoala Gimnaziala „Elena Doamna”


Copiii iubesc scena. Dorinţa lor de afirmare  ţine de încrederea în sine. Părinţii şi cadrele didactice în funcţie de măiestria lor, intervin în îndrumarea ,,micilor actori,,. E normal ca atunci când sunt mici să-şi dorească să fie aidoma personajelor  din poveşti, care le devin modele: Feţi frumoşi, Ilene Cosînzene, uriaşi, împăraţi şi împărătese ,etc. 
 
Concursul Naţional ,, Actor în lumea basmelor” organizat în cadrul Proiectului Naţional PROLECTURA, înscris în CAEN 2018, poziţia 24985/ 22.02.2018, Domeniul Cultural artistic, ajuns la a VII-a ediţie, a adus pe scena Şcolii Gimnaziale ,,Elena Doamna,,- Tecuci, şcoala organizatoare, foarte mulţi elevi din Tecuci şi din comunele limitrofe, dar şi din ţară.
 
Au avut astfel ocazia să-şi exprime trăirile, sentimentele, emoţiile  în scenete, dramatizări, monologuri, copii de toate vârstele, înscrişi în grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale, licee. Şcoala, gătită ca de sărbătoare,  cu toate lucrările de desen şi creaţie literară primite în cadrul proiectului la concursul ,,Prietenul meu din lumea cărţilor,,  a fost cuprinsă de freamăt. Am primit cu bucurie trupele de teatru în frumoasa sală de festivităţi a şcolii şi spectacolul a început.
 
Juriul format din :
Preşedinte – Dl Enache Gabriel- actor, regizor şi profesor de teatru la Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi,
Membri: D-na Nasie Ionica – director al Bibliotecii Municipale Ştefan Petică, Tecuci
             D-na Cioclu Daniela – director al Casei de Cultură, Tecuci
             D-na prof. Duvac Marga -Colegiul Naţional Calistrat Hogaş, Tecuci
             D-na prof. Gîţă Ionica -director al Şcolii Gimnaziale ,,Elena Doamna” Tecuci,
a  avut o misiune dificilă, deoarece în acest an numărul formaţiilor a ajuns la 32 şi fiecare cadru didactic s-a străduit să-şi responsabilizeze actorii în asumarea rolurilor. 
Cele 32 de scenete/monologuri au implicat direct 191 copii îndrumaţi de 36 de cadre didactice,iar cu participare indirectă s-au înscris 33 de formaţii cu 235 copii, coordonaţi de 38 de cadre didactice.
 
Cadrele didactice îndrumătoare au selectat  pentru copiii participanţi creaţii cu un conţinut adecvat vârstei lor, care să le pună în valoare talentul. Astfel, după un spectacol se s-a întins pe durata a 6 ore, juriul a desemnat câştigătorii. 
 
Premiile au fost oferite pentru interpretare de excepţie (feminină şi masculină), pentru regie , decoruri, prezenţă scenică, originalitate, cel mai bun actor în rol secundar sau principal, etc. Aşadar, într-o sală plină la refuz de cadre didactice, părinţi, copii, cu inimile pline de emoţie, juraţii şi organizatorii au anunţat câştigătorii.
Marele premiu a fost oferit trupelor de teatru de la Şcoala Gimnazială Cuza -Vodă din Călăraşi pentru interpretarea piesei ,,Sabia Creştinătăţii” şi de la Şcoala Gimnazială ,, Elena Doamna” –Tecuci pentru piesa ,,Făt- Frumos când era mic”.
 
Premiul I a  fost acordat trupelor de teatru de la Şcoala Gimnazială Pechea pentru piesa Băiatul cu aripă de fluture, trupei de teatru de la Liceul Mihai Eminescu din Suceava pentru interpretarea piesei Dl Goe de I.L.Caragiale, trupei de teatru de la Grădiniţa Cu PP. Nr. 1 Matca  pentru dramatizarea Muma lui Ştefan cel Mare.
Premiul II  a fost obţinut de trupele de teatru de la Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna” pentru piesa de teatru  Pinocchio, de la Grădiniţa PP. Prichindel ,,La cireşe” şi ,,Scufiţa Roşie”şi trupei de la Grădiniţa cu PP Nr. 14  cu piesa Ursul păcălit de vulpe., Portretul colegei de bancă
Premiul III au primit trupele de teatru de la Şcoala Gimnazială,, Sfântul Stelian din Umbrăreşti- Deal(Mama şi feciorul), Grădiniţa Cu PP Prichindel Tecuci cu piesa Bondarul leneş  şi Gospodinele.
Premiul special al juriului  pentru o prestaţie de exceptie a fost oferit elevei Rusu Antonia de la Clasa pregătitoare A de la Şcoala Gimnazială,, Dimitrie Sturza „ Tecuci, pentru monologul,, Capra cu trei iezi”.
Premiul I, II şi III pentru interpretare feminină  in rol principal a fost oferit  elevelor Nistor Anastasia ,  Iorga Andrada şi  Albu Adriana   şi pentru interpretare masculină  elevilor Rusu Andrei, Cazacu Bogdan, Chiriac Darius  şi Nedelcu Rareş  (Băiatul cu aripa de fluture) şi Zevedei Andrei( pentru rolul lui Mihai Viteazul din Sabia Creştinătăţii.
Pentru rol secundar, au obţinut premiul I elevii Canciuc Sebastian şi Costel Andronache din Suceava (urâtul şi controlorul din Dl Goe).
Câştigătorii menţiunilor au fost actorii din 
Vizită-Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu -Tecuci
Răţuşca cea urâtă- Şcoala Gimnazială Dimitrie Cantemir Matca
Turtiţa – Şcoala Gimnazială Dimitrie Cantemir Matca
Liniştea războiului- Şcoala Gimnazială Ghidigeni
Vitamina C- Şcoala Gimnazială,, Elena Doamna” -Tecuci
Cinci albine -Grădiniţa PP Prichindel -Tecuci
Greierele şi furnica -Grădiniţa PP Prichindel -Tecuci
Albă ca zăpada -Grădiniţa PP Prichindel -Tecuci
Scufiţa Roşie -Grădiniţa PP Prichindel –Tecuci
În Ţara lui Mură-n Gură -Şcoala Gimnazială,, Ion Perovici.
 
Sperăm să ne vedem din nou, cu aceeaşi bucurie şi dăruire anul viitor, la a VIII-a ediţie! Felicităm câştigătorii: copii, cadre didactice şi părinţi, şcoala gazdă şi partenerii proiectului! 
Prof: Gîţă Ionica, Bîra Ilinca , Lefter Adriana Silvica
C:\Documents and Settings\Ionica\Desktop\received_1272102492934594.jpeg
C:\Documents and Settings\Ionica\Desktop\received_1272102492934594.jpeg

Total Page Visits: 1687 - Today Page Visits: 2

Comentariile sunt închise.