Primăria respinge intenţia DSP Galaţi de a institui carantină pe str. din Tecuci


Fara-carantina-pe-starzile-din-Tecuci

  Comunicat de presă – Începând cu data de 15 mai, România a intrat în stare de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, ca urmare a încetării Stării de Urgenţă provocată de pandemia cu coronavirusul COVID 19.  

Este o veste bună pentru noi toţi, având în vedere că trecerea de la Starea de Urgenţă la cea de Alertă înseamnă, din punct de vedere administrativ, o relaxare a măsurilor severe de prevenţie privind limitarea circulaţiei cetăţenilor în spaţiile publice.

Însă, cu doar o zi înainte de expirarea acestui termen – mai precis pe 14 mai – Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Galaţi a înştiinţat oficial Prefectura şi Primăria municipiului Tecuci că intenţionează să instituie starea de carantină pe următoarele străzi din oraş: Vasile Lupu, Mălureni, 1 Decembrie 1918, Unirii, Salcâmului, Fundătura Vasile Lupu şi Ştefan cel Mare. Motivul invocat de conducerea DSP Galaţi a fost acela că la diferite adrese de pe respectivele străzi ar domicilia 8 (opt) persoane diagnosticate cu COVID 19.

În calitate de primar al municipiului Tecuci, am anunţat încă din prima zi a Stării de Alertă că sănătatea cetăţenilor va fi în continuare principala preocupare a mea şi a personalului de la Primăria Tecuci. Este un angajament pe care îl vom respecta cu sfinţenie! Dar nici nu pot fi de acord cu această intenţie a DSP Galaţi de instituire a carantinei pe mai multe străzi din oraş.

Cetăţenii municipiului Tecuci trebuie să afle următoarele lucruri:

  • Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Galaţi este o instituţie aflată în subordinea Prefecturii Judeţului Galaţi şi a Comitetului Judeţean pentru Situații Urgenţă Galaţi. Acestea sunt instituţii aflate în coordonarea directă a Guvernului României.
  • Poliţia Locală Tecuci este coordonată direct de către Poliţia Municipală, care la rândul ei se află este în subordinea Ministerului de Interne condus de liberalul Marcel Vela. Faptul că poliţia locală îşi desfăşoară activitatea haotic şi nu reuşeşte să monitorizeze strict puţinele persoane din Tecuci depistate pozitiv la testul pentru COVID 19 nu mai ţine de competenţa noastră a Primăriei municipiului Tecuci, ci a Poliţiei Naţionale şi implicit a Guvernului României.
  • Primăria municipiului Tecuci, prin Direcţia de Asistenţă Socială asigură în continuare hrana şi cele necesare întreţinerii persoanelor aflate în carantină, precum şi a celor aflate în situaţie de risc, persoanele fără adăpost, persoane în vârstă care nu se pot deplasa ca să-şi facă aprovizionarea zilnică.

Având în vedere precizările de mai sus, constat în media locală şi pe reţelele de socializare o tendinţă incorectă de a pune în sarcina noastră erori de gestionare a pandemiei cu COVID – 19, care sunt de fapt ale Guvernului. Noi, Primăria Municipiului Tecuci, doar plătim facturile pentru materiale, dezinfectanţi, medicamente şi alimente.

Nu suntem însă dispuşi să decontăm şi factura politică pentru bâlbâielile administrative ale Guvernului Ludovic Orban!

În consecinţă, respingem intenţia DSP Galaţi de a institui carantină pe străzile din Tecuci doar pentru 8 (opt) persoane infectate cu COVID 19 şi le cerem guvernanţilor să-şi onoreze atribuţiile corect şi eficient, conform fişei postului. Instituirea carantinei e o măsură exagerată, care nu va face decât să lovească puternic în afacerile locale deja afectate grav de Starea de Urgenţă recent încheiată. Mai mult, ar induce o stare de panică inutilă în rândul populaţiei.

În ce ne priveşte, ca instituţie, vom depune orice efort pentru ca cetăţenii Municipiului Tecuci să fie în siguranţă!

 

Primar,  Cătălin Hurdubae


Total Page Visits: 622 - Today Page Visits: 3

Comentariile sunt închise.