Tecuciul participă la proiectul internațional Let`s Do It, Romania!


Lets-Do-It-Romania-Tecuci-2018

În data de 15 septembrie 2018, „Let′s Do It România!” lansează o nouă invitație la World Cleanup Day, o  zi mondială a curățeniei în care 150 de țări s-au angajat să mobilizeze cât mai mulți voluntari într-o mare mișcare socială de ecologizare.

La nivel mondial se dorește antrenarea a 5% din populația globului în încercarea de a determina o reală schimbare de comportament față de resursele planetei și deșeurile pe care oamenii le generează.

România face parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, din 2010,  fiind a patra ţară care a organizat o acțiune națională de curățenie.

Let`s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent și a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50.000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

UAT municipiul Tecuci  s-a înscris printre partenerii acestui proiect, obligându-se prin aceasta să îndeplinească o serie de activități :

 1. Respectarea programului de desfășurare a activităților din 15 august, asumat la nivel județean:
 • 08.00 – 09.00 – înregistrare, verificare, echipare voluntari
 • 09.00 – 14.00 – activitate de strâns deșeuri de către voluntari
 • 14.00 – 17.00 – ridicarea sacilor și transportul către bazele de stocare în vederea valorificării corespunzătoare a acestora
 1. Asigurarea transportului deșeurilor colectate pentru valorificarea acestora
 2. Mobilizarea a cel puțin 100 de voluntari pentru activitatea de colectare a deșeurilor
 3. Identificarea zonelor în care se propune colectarea deșeurilor.

    Au fost alese ca zone care vor fi curățate : Parcul Oltea Doamna (Parcul Feroviarilor), Parcul Carol (Parcul Crâng), Parcul Razeşilor (Parcul Liliacului) , Valea râului Rateș.

 1. Realizarea unui punct de informare pentru cetățenii municipiului Tecuci, interesați de acest proiect. Acest punct de informare va funcționa în cadrul  Biroului de relații cu publicul  de la parterul Primăriei municipiului Tecuci.
 1. Asigurarea unui punct de înregistrare a voluntarilor în ziua curățeniei naționale, în  aceeași locație cu punctul de  informare cu privire la poiect.
 1. Asigurarea materialelor necesare echipării voluntarilor participanți (saci și mănuși), în măsura posibilităților legale și financiare.
 1. Asigurarea unui spațiu de depozitare a materialelor de lucru.
 2. Asigurarea unui punct de prim-ajutor funcționabil pe toată durata evenimentului.

La proiect și-au arătat interesul să participe Colegiul Național „Spiru Haret”, Școala gimnazială „Iorgu Iordan”, Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”, Organizația Națională „Cercetașii României” – Centrul local „Oltea Doamna” Tecuci, Scoala Gimnazială “Dimitrie Sturdza”, Şcoala Gimnaziala „Ion Petrovici” , Şcoala Gimnazială “Anghel Rugină”.

Invităm cetățenii municipiului nostru să fie alături de administrație în sprijinirea acestui proiect, arătând astfel că ne pasă de orașul nostru azi, dar și de cum va arăta lumea noastră de mâine.

Serviciul Comunicare – Registratură

Primăria municipiului Tecuci


Total Page Visits: 423 - Today Page Visits: 2

Comentariile sunt închise.