Ziua Drapelului cinstită de Primăria municipiului Tecuci


Tricolorul, ca simbol naţional, apare la începutul secolului al XIX-lea. Apare în picturile ce surprind răscoală lui Tudor Vladimirescu, în cadrul căreia i se atribuie pentru prima oară semnificaţia: Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăţie (roşul sângelui).

Primaria-Tecuci-Ziua-drapelului-iunie-2017

Tricolorul românesc a fost simbol al libertăţii la 1848, al unităţii la 1859, al curajului pentru ostaşii care au câştigat independenta României în 1877 şi a animat speranţa romanilor în lupta pentru unitatea desăvârşită la 1 Decembrie 1918.
În formă pe care o are astăzi, drapelul a fost adoptat în 1867, în timpul domniei lui Carol I, cu albastru lângă hampa, galben în mijloc, roşu în partea exterioară.

Ziua Drapelului, 26 iunie, înscrisă în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, a fost consfinţită prin Legea 96/1998 pentru a ne reaminti, an de an, jertfele făcute de poporul român pentru apărarea idealurilor naţionale.
Primăria municipiului Tecuci organizează cu acest prilej, luni, 26 iunie 2017, o ceremonie în centrul civic, la catargul din fata Primăriei, începând cu ora 8.00.

Vă invităm, să fiţi alături de noi pentru a cinsti simbolurile ce ne definesc fiinţă naţională.

Serviciul Comunicare – Registratură

Primăria municipiului Tecuci


Total Page Visits: 370 - Today Page Visits: 7

Comentariile sunt închise.