A fost constituită o celulă de criză pentru analiză și coordonare


S-a-constituit-o-celula-de-criza

   În data de 23.03.2020,  ora 15.00, la nivelul Primăriei municipiului Tecuci a fost constituită o celulă de criză – COVID 19 pentru a analiza și coordona acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii epidemiei de coronavirus .  
 
Din celula constituită fac parte reprezentanți ai autorității locale, ai Protoieriei Tecuci și ai mediului de afaceri local.
 
Din partea mediului de afaceri au participat la discuții  reprezentanți ai următoarelor firme: Contec Food, Kaufland România, Furtuntec, Bacsoridana, Dramon, MTC, Tralma, Rewe – România.
 
Discuțiile purtate au avut ca teme
 
  •  modalități de intervenție în scopul sprijinirii persoanelor aflate în dificultate în această perioadă; 
  •   posibilități de a sprijini dotarea Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci cu aparatură medicală de intervenție, materiale și echipamente de protecție,  teste rapide COVID 19; 
  •  necesarul de dotări pentru zona de carantinare pregătită la Obor.
 
Primii care vor primi ajutor, în conformitate și cu Ordonanța militară nr 2/21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID 19 vor fi persoanele peste 65 de ani, fără aparținători.
 
Aceștia  vor fi aprovizionați cu pachete de alimente de bază și produse de igienă, care să acopere nevoile zilnice pentru o perioadă de 2 săptămâni.
 
În urma discuțiilor legate de dotarea Spitalului Municipal  „Anton Cincu” cu aparatură medicală, echipamente și materiale de protecție și testare, o parte dintre participanți și-au exprimat disponibilitatea de a contribui financiar pentru îmbunătățirea capacității spitalului tecucean  de a gestiona tratarea unor posibili infectați cu coronavirus. 
 
În ceea ce privește dotarea spațiilor locative din zona de carantinare Societatea Furtuntec analizează posibilitatea asigurării de paturi și saltele iar Protoieria ar putea să asigure prosoape și lenjerii.
 
Concluzia acestei întâlniri a fost că, în această perioadă grea este necesar să ne solidarizăm pentru a reuși controlarea și limitarea consecințelor acestei grave epidemii. 
 
Alți agenți economici – persoane juridice care doresc să sprijine activitatea acestei celule de criză o pot face contactând conducerea Primăriei municipiului Tecuci .
 
Persoanele fizice care doresc să se implice o pot face prin acțiuni de voluntariat sau prin donații desfășurate cu sprijinul Protoieriei Tecuci, care împreună cu agenții economici enumerați, s-au implicat în acest parteneriat  PRIMĂRIE – COMUNITATE.
 
Toate părțile implicate în acest parteneriat PRIMĂRIE – COMUNITATE sunt pe deplin conștiente că binele general este la baza  binelui fiecăruia dintre noi. 

Total Page Visits: 610 - Today Page Visits: 1

Comentariile sunt închise.