CEREMONIALUL SOLEMN DE CINSTIRE A EROILOR NEAMULUI (II)


Ziua-Eroilor-ceremonial-Tecuci-2021

 Primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, a depus ieri (10.iun.2021) o coroană de flori, la Cimitirul ”Eternitatea”, în semn de respect și prețuire în fața memoriei eroilor neamului, oameni care s-au jertfit pentru un ideal. 

 
În alocuținea sa, primarul Lucian Costin a vorbit despre eroii națiunii române,  

oameni ca noi, cu familii, vise și idealuri, care au plătit prețul suprem pentru țară. Deloc întâmplător îi celebrăm și astăzi, în Sfânta zi de Înălțare. Pentru că eroii nu mor niciodată. Astăzi este o zi în care viața a biruit moartea, iar binele a biruit răul.

Totodată, primarul Lucian Costin a adresat și un îndemn la solidaritate:

ne apropiem în curând de un secol de când țara noastră nu a mai cunoscut războaie. Trei, patru generații care au trăit departe de conflagrații ucigătoare, un timp în care viața și-a urmat cursul firesc. Mai bun, sau mai puțin bun. Dar aproape un secol fără războaie, fără distrugeri.

Astăzi, mă întreb, și vă întreb: ce mai înseamnă să fii erou? În absența unor conflagrații, mai există eroi?

Iar răspunsul este DA. Eroii sunt printre noi. Îi întâlnim în fiecare zi. Oameni implicați, dedicați, gata oricând să dea o mână de ajutor. Gata oricând să se sacrifice. Nu contează măreția faptei, contează fapta în sine, binele făcut, ajutorul oferit. De aceea spun că eroii sunt printre noi. Și noi putem fi eroi. Contează doar să ne aplecăm mai mult asupra celorlalți, asupra unui țel.

Iar dacă cei care au căzut pe front au avut un ideal, nimeni nu ne împiedică să avem și noi unul. Și să-l împlinim în condiții mai puțin vitrege. De aceea vă invit să încercăm să facem lumea mai bună.

Putem începe de aici, de acasă, din Tecuci, fără să avem pretenția de a fi eroi. Dar să fiți siguri că istoria, generațiile viitoare, ne vor judeca.


GALERIE FOTO


Ziua Eroilor ceremonial Tecuci 2021 - 4

Ziua Eroilor ceremonial Tecuci 2021 - 1

Ziua Eroilor ceremonial Tecuci 2021 - 2

Ziua Eroilor ceremonial Tecuci 2021 - 3


Total Page Visits: 1361 - Today Page Visits: 3

Comentariile sunt închise.