Comunicat – Conferință de presă, 27.aug.2020


Comunicat-conferinta-de-presa-Tecuci

Joi, 27 august 2020, ora 12.00, în sala de ședințe a Consiliului local Tecuci a avut loc Conferința de presă a primarului municipiului Tecuci, Cătălin Constantin Hurdubae.

Tematica discutată a vizat :

  • Contractarea unui împrumut pentru asfaltarea unor străzi din municipiul Tecuci
  • Posibilitatea înființării unui punct pentru eliberări permise și certificate de înmatriculare auto
  • Debutul campaniei electorale

 Interacțiunile cu cetățenii și studiile sociologice realizate la nivel local au arătat că asfaltarea străzilor reprezintă prima nevoie a cetățenilor  municipiului Tecuci.

 Veniturile bugetului local nu pot susține un program de investiții foarte amplu. De aceea, contractarea unui împrumut de 30 de milioane de lei a fost soluția cea mai accesibilă pentru UAT Tecuci pentru a putea  continua programul de asfaltări, pe cât mai multe străzi.  

 Impactul acestui împrumut nu se va resimți în nivelului taxelor și impozitelor locale iar gradul de îndatorare  nu  va  împiedica accesarea de fonduri europene, în viitor.

 Legat de posibilitatea înființării unui punct pentru eliberări permise și certificate de înmatriculare auto, autoritatea locală a reafirmat disponibilitatea de a colabora cu Instituția Prefectului pentru concretizarea acestei inițiative.  Pașii pentru deschiderea unui asemenea birou local la Tecuci presupun aprobări și demersuri administrative, care sunt de competența Instituției Prefectului.

 Pentru asigurarea spațiului adecvat, primarul municipiului Tecuci a propus o variantă de realizare  a unei construcții legată de clădirea Serviciului  Local de Evidență a Populației dar, orice variantă aleasă trebuie să fie aprobată de Consiliul local Tecuci. 

 În ceea ce privește debutul  campaniei electorale pentru alegerile locale 2020, primarul municipiului Tecuci și-a exprimat speranța că lucrurile se vor desfășura într-o stare de normalitate, în spiritul respectării legii.

 Prin dispoziție a primarului au fost  stabilite locurile speciale de  afișaj și s-au luat măsurile necesare pentru ca această operațiune să se desfășoare în bune condiții.

 

Serviciul Comunicare
Primăria municipiului Tecuci


Total Page Visits: 531 - Today Page Visits: 2

Comentariile sunt închise.