Informare | Miercurea Alarmelor


Cu ocazia sărbătoririi Zilei de 28 Februarie – Ziua Protecției Civile, în perioada 25.02 – 04.03.2023 se va desfășura „Săptămâna Protecției Civile”, în cadrul căreia la data de 01.03.2023, intervalul orar 10.00 – 11.00 se va desfășura antremanetul/exercițiul de alarmare publică, denumit generic „Miercurea Alarmelor” pentru verificarea funcționării sirenelor pe întreg teritoriul național, prin acțioarea acestora.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

  • a) Semanlul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
  • b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secune fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
  • c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sinerele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
  • d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 1 minut.

Descarcă anunțul complet de AICI


Total Page Visits: 1469 - Today Page Visits: 1

Comentariile sunt închise.