21 Martie 2017 – Ziua Asistentei sociale


În fiecare an, în a treia zi de marți a lunii martie, se serbează Ziua Asistenței Sociale.

În această zi serbăm “maturizarea” unei profesii importante în actualul context național și european, profesie care empatizează cu oamenii aflați în dificultate la un moment al vieții lor.

Asistența socială nu este doar o disciplină academică,o meserie sau un loc de muncă, ci înainte de toate aceasta este și o responsabilitate asumată, o contribuție importantă la dezvoltarea socială, la respectarea drepturilor omului, a diversității și a justiției sociale.

Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Tecuci asigura in plan comunitar, aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei familiei şi copilului, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap,  precum şi a oricărei persoane aflate în nevoie.

Serviciul Public Local de Asistenţă Socială, prin activitatile sale, are ca scop limitarea sau inlaturarea efectelor situatiilor care pot genera excluziunea sociala a pesoanei sau familiei.

Serviciile si beneficiile de asistenta sociala reprezinta o forma de suplimentare sau substituire a veniturilor individuale/ familiale obtinute din munca, in vederea asigurarii unui trai minimal precum si o forma de sprijin in scopul promovarii incluziunii sociale si cresterii calitatii vietii anumitor categorii de persoane.

Personalul din cadrul Serviciului Public Local de Asistență Socială Tecuci, prin munca pe care odesfașoară își propune atingerea următoarelor obiective:

  1. Să ajute oamenii să-şi îmbunătăţească competenţele şi capacitatea de a-şi rezolva singuri problemele.
  1. b. Să ajute oamenii sa obţină resursele materiale necesare asigurării unei calităţi a vieţii la un nivel decent facilitând accesul spre serviciile sociale adecvate, în cadrul legal oferit de politicile sociale ale ţării
  2. c. Să ofere servicii adecvate nevoilor indivizilor, familiilor, grupurilor care recurg la ajutor
  1. d. Să urmărească îmbunătăţirea relaţiilor clientulului cu celelalte sisteme şi subsisteme de care depinde integrarea sa socială. Facilitarea interacţiunilor dintre indivizi şi celelalte persoane care trăiesc în mediul lor va contribui la o mai bună adaptare a acestora la cerinţele mediului social şi le va spori şansele dezvoltării autonomiei
  1. Să influiențeze relaţiile dintre diferite instituţii şi organizaţii implicate în activităţile de asistare, în sensul unei mai bune colaborări în favoarea clienţilor

“Așa cum medicul are grijă de viața și sănătatea omului, asistentul social se preocupă de eradicarea bolilor sociale care încă mai macină societățile de azi, “boli” precum sărăcia, exluderea și discriminarea, care lasă răni profunde în societate.

“Corpul social” are nevoie de grijă, de asistență, la fel cum corpul uman are nevoie de îngrijire.”

Ziua Asistenței Sociale, este un un bun prilej pentru a promova asistența socială și rolul asistentului social în viața cotidiană a cetațenilor

din comunitatea tecuceana.

Totodată această zi reprezintă o oportunitate pentru a face cunoscute la nivel local, rolul și obiectivele Serviciului Public Local de Asistență Socială pe deoparte dar și contribuția adusă la îmbunatațirea vieții persoanelor defavorizate, la prevenirea marginalizarii și izolării sociale a acestora.


Total Page Visits: 2326 - Today Page Visits: 3

Comentariile sunt închise.