Ziua de 26 iunie instituită ca Ziua Drapelului Național


Ziua-drapelului-National-Tecuci-2019

Drapelul tricolor este un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn, aşa cum prevede Constituţia României din 1991 modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003.

 
În forma actuală, Constituţia stabileşte, prin Articolul 12, că

drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate
vertical, în ordinea următoare, începând de la lance:
albastru, galben, roşu,

  Ziua de 26 iunie a fost instituită ca Ziua Drapelului Național prin Legea 96 din 20.mai.1998. Conform legii, această zi trebuie marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului.

  Ca semnificație istorică, 26.iunie.1848 marchează ziua când guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor, cu deviza „Dreptate, Frăție” înscrisă pe el.

  Cele trei culori împărțite în mod egal semnifică principiul egalității, orientarea culorilor simbolizează verticalitatea, iar trei este considerat numărul perfect.

  Administrația locală a municipiului Tecuci vă invită miercuri, 26.iunie.2019, ora 1000, în fața primăriei, să aducem un omagiu tricolorului înălțat pe catarg, pe notele muzicii de fanfară.

  Marcarea acestei zile va continua în parcul Alexandru Ioan Cuza cu un program muzical susținut de fanfara POHAR din Brăila.

Serviciul Comunicare – Registratură
Primăria municipiului Tecuci


Total Page Visits: 1268 - Today Page Visits: 2

Comentariile sunt închise.