26 iunie – Ziua Drapelului


Ziua-Drapelului-National-Tecuci-2018

 

  Drapelul a fost de-a lungul timpului reper în marile bătălii ale neamului românesc și a dobândit putere de simbol al unității naționale, în inimile și conștiințele românilor. Tricolorul românesc a însuflețit lupta revoluționarilor de la 1848 dar și a partizanilor unirii înfăptuite la 1859.

A însoțit apoi ostaşii care au luptat pentru independența României la 1877 și a dat speranţă românilor în lupta pentru unitate, încununată la 1918.

 Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României.

Cele 3 culori ale drapelului românesc, simbolizând roșul sângelui, galbenul holdelor, albastrul cerului, reprezintă totodată și cele mai frecvente culori care apar pe toate ţesăturile populare din toate regiunile României.

Alexandru Ioan Cuza, primul care a promovat la nivel oficial drapelul tricolor, afirma: „Steagul este România!”, afirmație care nu si-a pierdut actualitatea în peste 180 de ani de istorie.

Astăzi avem datoria de promova și respecta drapelul național ca o manifestare firească a sentimentului patriotic ce ar trebui să se regăsească în sufletul fiecărui român.

Serviciul Comunicare
Primăria municipiului Tecuci


Total Page Visits: 620 - Today Page Visits: 1

Comentariile sunt închise.