Spectacol aerian impresionant, desfășurat pe Aerodromul din Tecuci


Show-aviatic-la-Tecuci-2018

Show aviatic la Tecuci – Duminică, 1 Iulie 2018, un public numeros a  putut asista la un spectacol aerian impresionant, desfășurat pe Aerodromul din Tecuci în cadrul Festivalului „Smaranda Brăescu” ed. a II-a.

 
Evenimentul, organizat de ARPIA – Filiala Tecuci în parteneriat cu  Primăria municipiului Tecuci, este înscris în programul activităților pentru  anul 2018 al Statului Major al Forțelor Aeriene Române. Cu acest prilej a fost marcat și Centenarul primei școli militare de pilotaj, care a funcționat la Tecuci sub denumirea de Grupul 4 Aviațiune și Instrucțiune.

Evenimentul a debutat cu un ceremonial militar – religios și s-a bucurat de participarea unor personalități ale vieții publice : Prefectul județului Galați,  Dorin Otrocol, Senatorul Daniel Ionel Butunoi, Primarul municipiului Tecuci, Cătălin Constantin Hurdubae  dar și reprezentanți de seamă ai aripilor românești, activi, în rezervă sau în retragere, care au dorit să fie prezenți, alături de public, la demonstrația de măiestrie a parașutiștilor și aviatorilor care au evoluat.

Printre personalitățile aviației românești, de ieri și de azi, participante la eveniment s-au aflat: Gen. Iosif Rus, Președinte ARPIA, Gen. de flotilă aeriană Petrescu Neculae, Cdor. Deaconu Emil, Cdor. Tănase Jănel, Cdor. Bașturea Iulian, Plt. adj-șef Gurău Anton.  Eforturile organizatorice au fost înțelese și sprijinite începând cu Ministrul Apărării Naționale, Mihai – Viorel Fifor și continuând cu Gen. Ionel Nicolae Ciucă – Șeful Statului Major al Apărării și Gen. dr. Gheorghe Soare – Șeful Direcției Domenii și Infrastructură  Militară.

Aprecieri reprezentanţilor A.R.P.I.A. – Filiala Tecuci

 
Merită apreciați reprezentanții ARPIA – Filiala Tecuci care au depus mult efort, pasiune și dedicare pentru realizarea mitingului aviatic dar și pentru adunarea și întreținerea exponatelor ce alcătuiesc Expoziția statică a Muzeului Național de Aviație existentă la Tecuci.

Este vorba despre: Cdor. (r) Ifrim Cătălin, Cpt. cdor. (r.) Răileanu Ion, Cdor. (r). Șaramet Virgil, Cpt. cdor. (r)Țuțu Eugen, Maistru militar Dănăilă Costel, Cdor. (r) Tenie Maricel și, nu în ultimul rând, de Cdor. (r) Dorel Chiș a cărui muncă și perseverență este recunoscută și apreciată.

Cu sprijinul forțelor armate de la U.M. 01476

 
Trebuie să amintim  sprijinul forțelor armate de la U.M. 01476 care au asigurat ceremonialul militar precum și cel al forțelor de la Poliția Rutieră și Poliția locală a municipiului  Tecuci, Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, SMURD Galați, care au asigurat ordinea și buna desfășurare a evenimentului.

Manifestările s-au  încheiat la Sediul ARPIA – Filiala Tecuci unde a fost dezvelită placa omagială dedicată Centenarului primei Școli militare de pilotaj înființată la Tecuci la 1 iulie 1918.

Alături de Primărie în susținerea materială a acestei ample manifestări au fost firme private și organizații ce activează pe raza municipiului Tecuci. Este vorba de : Contec Foods S.R.L. Tecuci, A.A.R.D. – C.A.R. Unirea Tecuci, Fundația Pelin.

Tuturor celor amintiți, le mulțumim pentru participare și sprijin și sperăm, în continuare, la o colaborare cel puțin la fel de rodnică, în beneficiul comunității tecucene.

Un scurt video de la eveniment puteti vedea AICI

Serviciul Comunicare  – Registratură
Primăria municipiului Tecuci


EVENIMENTUL IN MEDIA NATIONALA


Total Page Visits: 433 - Today Page Visits: 1

Comentariile sunt închise.