MIERCUREA ALARMELOR


Cu ocazia sărbătoririi Zilei de 28 Februarie – Ziua Protecției Civile, în perioada 26.02 – 04.03.2024 se va desfășura „Săptămâna Protecției Civile„, în cadrul căreia la data de 28.02.2024, în intervalul orar 10.00 – 11.00 se va desfășura antrenamentul/exercițiul de alarmare publică denumit generic „Miercurea Alarmelor” pentru verificarea funcționalității sirenelor pe întreg teritoriul național, prin acționarea acestora.

Semnalele de alarmare acustice a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt:

  • alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a). Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 secunde a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

b). Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

c). Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

d). Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceiași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunt continuu de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.

 


Total Page Visits: 1279 - Today Page Visits: 2

Comentariile sunt închise.